Ragn-Sells Recyclables söker SALES MANAGER METAL-GROUP

Gillar du skrot? Då har vi jobbet till dig!
Vi söker Säljchef för Metall-gruppen med placering i Sverige.

Ragn-Sells Recyclables är en Cross Unit organisation med ansvar för avsättning och försäljning av ca 1,5 miljoner ton återvunnet avfall per år. Recyclables etablerades i januari 2013 och har idag 35 medarbetare lokaliserade i våra fyra Ragn-Sells länder. Recyclables huvudkontor är lokaliserat till Väderholmens Gård i Sollentuna. Recyclables Managing Director rapporterar direkt till CEO Ragn-Sellsföretagen AB.

Recyclables är et team där arbetar kontinuerligt för att förbättra lönsamheten från försäljningen av material från Ragn-Sells-koncernen. Du ka bli en del av detta team om du vill, och vi jobbar med olika material men är et bra team med en bra kollegial anda. Tjänsten som säljchef för en av våra 7 materielgrupper innebär stora möjligheter för rätt person. Du ska ha ett långsiktigt perspektiv och vara öppen för att utveckla försäljningen i ett växande företag. Du måste kunna arbeta självständigt men ha regelbunden kontakt med kollegor såväl inom Recyclables som med kollegor på Ragn-Sells olika behandlingsanläggningar i koncernen. Du rapporterar operativt till Jon Lille-Schulstad Head of Sales Ragn-Sells Recyclables.

Arbetsuppgifter
Du har huvudansvaret för all försäljning av skrot, metaller och WEEE som samlas in i Ragn-Sells koncernen. Till din hjälp finns säljare i Norge, Estland och Danmark som i samverkan med dig säljer det material som uppstår i respektive land. I Sverige är det du som har uppdraget att sälja återvunnet material inom din materielgrupp. Du har regelbundet kontakt med säljare i de övriga länderna, produktionsanläggningar och våra logistikkontor. En viktig del av arbetet är att identifiera förbättringsområden för hur vi hanterar skrot, metaller och WEEE, samt att koordinera detta med våra sorterings- och behandlingsanläggningar . I arbetet ingår bland annat att identifiera nya kunder på världsmarknaden, bibehålla ett gott samarbetet med befintliga kunder, kalkylarbete, offertskrivande och avtalstecknande. Månadsrapportering till bolags- och koncernledning via Head of Sales och MD Recyclables.

Din profil
Du är affärsinriktad och har god insikt i skrot- och metall-affären och är van vid att möta kunden i ”tuffa” förhandlingar. Du klarar av och har vana att hantera hektiska perioder i vardagen i kommunikation med såväl kunder, affärspartner som kollegor. Du har relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom området skrot-, metall- och WEEE. Du har god generell IT-kunskap. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift, tyska är en merit. Har du erfarenhet från export av tillståndspliktigt avfall så är det värdefullt.
Du behöver vara utåtriktad, lyhörd och ha lätt för att skapa kontakter. Du är resultat- och lösningsorienterad och trivs i ett omväxlande och utmanande arbete. Det är också viktigt att du är strukturerad och analytisk. Självklart har du ett stort intresse för återvinning och miljöfrågor.

Ansökan
Låter detta intressant? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22 februari. Urval sker löpande. Ansök genom att klicka på "ansök" nedan och registrera ditt CV eller skicka din ansökan till Jon Lille-Schulstad.

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till Head of Sales Jon Lille-Schulstad
+47 911 81 334 jon.lille-schulstad@ragnsells.com alternativt Managing Director Lars Pärnebjörk
+46 70 957 11 12, lars.parnebjork@ragnsells.com